- See more at: https://jepunmari2.blogspot.com/p/cara-tukar.html#sthash.PrrPdanp.dpuf Chenta Syahiera: Ujian Pertengahan Semester (UPS) Bahagian Matrikulasi

13 Aug 2014

Ujian Pertengahan Semester (UPS) Bahagian Matrikulasi

Posted by scha syahiera at 08:00
Assalamualaikum w.b.t :)

Pepagi dah mula menaip hari ni. Semalam mimpi apetah, bangun awal pulak pagi ni. Encik Suami pun duk antara dua, percaya dengan tidak. Whatever pun, yang penting, Ieyra bangun. Jangan tak bangun sampai lusa dah ler ye. Pagi ni ada masak sikit, sebab bangun je perut dah berkeroncong, mintak diisi. Tu memang something yang tak boleh dilengahkan la kan?

Then, dua tiga hari akan datang dia busy sikit. Err, sedihnya! I'm alone again. Waa!!! Eh, over! Takde la sampai macam tu sekali. Dia busy petang je sebab kena pergi pantau dia punya students yang bersukan ape tah. Then, still have time for me. :) Senyum balik. What I can say, Ieyra dah boleh memahami dia walaupun sikit, and the most important is... he's kind. :)

Okey, perkara yang paling penting sebenarnya untuk hari ni, Ieyra nak wish GOOD LUCK untuk students matrikulasi, tak kire la Matrikulasi Pahang ke, Selangor ke, Johor ke. Pokoknye, GOOD LUCK untuk Ujian Pertengahan Semester (UPS) korang. Hope, buat yang terbaik walaupun nervous. Ieyra dulu pun macam tu, sampai menangis-nangis nak pergi exam bile call Umi, lepas tu bile dah balik bilik menangis lagi sebab takut kite je yang tak boleh jawab. Nampak tak Ieyra punye ketakutan? Ape pun, bile dapat result, buat tak tau je sebab apa, PSPM lagi penting daripada UPS dan tanpa kite sedar jugak, subjek yang kite selalu failed dalam UPS, adalah paper yang mungkin paling senang dalam PSPM. So, jangan sedih, study hard, tak payah bergantung harap dengan jawapan orang lain sebab akan ada satu masa, kite akan depend on our own.

Bile cakap pasal failed, sape yang tak sedih, tapi failed sekali bukan bermaksud failed selama-lamanya. Selagi kite usaha, Insya Allah kite akan temui kejayaan. Ieyra bukan tak pernah failed certain subjek like physic, pernah je, selalu pulak tu. Haha, tapi Alhamdulillah, berkat usaha B+ in my hand bile dapat result PSPM 11 hari tuh. Apa yang penting usaha, lepas tu tawakal sebab Allah S.W.T. je tempat kite berserah diri setelah lakukan semua yang kite mampu. :) :) :)



“Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that.”

0 comments:

Post a Comment

 

Chenta Syahiera Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea