- See more at: https://jepunmari2.blogspot.com/p/cara-tukar.html#sthash.PrrPdanp.dpuf Chenta Syahiera: Moments As Husband And Wife

27 Aug 2014

Moments As Husband And Wife

Posted by scha syahiera at 20:41
Assalamualaikum w.b.t. :)



Alhamdulillah, still lagi bernafas hari ni. Semalam ada KPP 02, proses untuk ambik lesen tu le. Ieyra dah dapat lesen L, something good, right? Cikgu tu ajar bawak kete, eh memula dia buka bonet depan ke ape tu. Kat dalam tu ada enjin la, tangki air, tah ape lagi sebab Ieyra bukan berminat pun dengan benda-benda tuh. Tapi terpaksa sebab nak ambik lesen. So, sabar je lahhh. Cikgu yang ajar tu baik je, lemah-lembut ke? Yela kot, dah kawin, anak dua, umur dalam 30-an. Dah lupa apa yang dia citer masa drive tu. Bukan apa, Ieyra tak beri attention sangat pun sebab mengantuk masa tu, hari dah petang, dengan sakit pinggang. Dalam hati, ingat kat rumah je. Alahai...

Cikgu yang ajar Ieyra bawak kete tu suruh bawak dalam dia punye litar je la. Ada jalan straight, roundbout, simpang, S-cross dan Z-cross. Kena masuk parking, naik bukit. Tu je laa. Yang paling susah, nak masuk parking. Tempat sempit, dah laa kite ni tersepit dengan perut, pendek pulak tu. Nak jenguk keluar untuk tengok tayar memang tak boleh la kan. Nasib Cikgu tu memahami. Yela, isteri dia pun pernah mengandung. Syukur, alhamdulillah. :) Apa yang dia selalu cakap, jangan gelabah/nervous. Tu je dan Ieyra takde problems dengan benda tu just tak tahu macam mana nak hadap Encik JPJ nanti. Haha. Mase tu laa dada ni nak meletup dan berdegup tahap 200%. Bukan rindu je yang ada 200%, kadar degupan jantung pun ada. :)

Hari ni mood Ieyra macam tak berape okey. Encik Suami pun balik lewat hari ni, memang sedih laa sebab dah plan nak pergi pasar malam. Buka jauh pun, dekat je dengan rumah kiteorang ni, last-last tak dapat pergi. Ieyra dah mengidam something. Takpe laa, nak buat macam mana kan. Sape la kite ni. Not his fault pun, so I can't put the blame on him. Memang dah ada masalah.

Sehari dua ni Ieyra rasa memang tak larat sangat. Tubuh rasa lemau je, betul ke penggunaan perkataan lemau tu. Macam pelik je, macam untuk biskut je. Haha. Lantak laa. Nak guna jugak. Masa nak pergi kat institusi memandu tu Ieyra dah muntah-muntah, pening-pening. Hidung pun macam berair je. Malam pulak badan panas, macam demam. Hari ni pun macam tu. Tak daya nak menahannya. Tadi paksa jugak badan ni bergerak, buat kerja rumah, masak apa yang patut. Tanggungjawab kena jalankan walau apa jua keadaan, kan? Berlagak macam isteri solehah la pulak. Err, nak muntah pun ada ni.

Whatever pun, Ieyra dengan Encik Suami dah plan nak spend time together kat Genting Highlands & Kelantan bulan depan. Insya Allah, semoga takde aral yang melintang. Ieyra memang berharap sesangat, nak spend sikit masa yang terluang tu bersama dengan dia. Semoga dia hargai jugak laa. Lebih kurang honeymoon gitu ler. Wahahaha, memang tak sabar den nak menunggu nye. :)




Okey laa, macam nak beradu je nih. Good night. :)




“Love never dies a natural death. It dies because we don't know how to replenish its source. It dies of blindness and errors and betrayals. It dies of illness and wounds; it dies of weariness, of witherings, of tarnishings.

0 comments:

Post a Comment

 

Chenta Syahiera Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea