- See more at: https://jepunmari2.blogspot.com/p/cara-tukar.html#sthash.PrrPdanp.dpuf Chenta Syahiera: Fatal Growth

9 Aug 2014

Fatal Growth

Posted by scha syahiera at 12:04
Assalamualaikum w.b.t. :)

Alhamdulillah, still lagi bernafas saat bermulanya hari yang indah ni. Tapi malangnya, bermula dengan something yang tak baik, bangun dari tidur, toleh kanan kiri, takde sape-sape, satu rumah Ieyra geledah, eh takde jugak. Pelik, hari ni kan hari minggu, sabtu lagi kau, tak kan kerja  part time pulak kat Megamall, ECM ke, tah-tah Kuantan Parade tak.


Pergi mana ?

Tunggu punya tunggu, bunyi pun orangnya balik. Lega, nak marah pun ada. Boleh pulak lesap macam MH370 macam tu je, yelakan, kite risau jugak, jin sembunyikan ke. Kan dah lepas Ramadhan, syaitan dan hantu-hantu dah boleh berkeliaran sekarang.

Semalam pergi klinik, kelmarin pergi medical check up untuk fatal growth kat hospital. BTW, he's need to apply CRK again to accompany me. Terpaksa! Haha.. Sedikit happy minggu ni sebab tetiba dapat doktor perempuan nama Fadillah, macam tak kawin lagi, baik giler! Alhamdulillah, at least aurat tak terdedah begitu sahaja. Yela, walaupun tujuannya untuk perubatan tapi kite kena jugak berusaha supaya aurat kite terpelihara. Penat-penat kite tutup selama ni, bile pergi hospital, senang hatinya mendedahkan walaupun terpaksa.

Kedua kembar Ieyra okey, perkembangan growth dia pun okey macam bayi yang lain. Yaa, lega laa sikit untuk Ieyra sebagai ibunya ni. Tapi, yang berkaitan dengan klinik desa ni, waa, rasa malas dah nak pergi sebab cerewet sangat! Banyak pantang larangnya, banyak medicines nya.. Adoii, tapi for sake of my twin right?

Takde apa yang penting doktor tu pesan :


Pasal diet seimbang :)


Ambik makanan yang banyak khasiat untuk bagi makan kat baby jugak. >.<
Then, yang paling Ieyra geram, dia punya Nurse terlalu ramai, sampaikan kite macam takde privasi. Dah laa asyik bersembang, bergosip yang tah  apa-apa. Err..




That's all from me :)




Dah malas nak menaip, mau buat keje rumah pulak, haha, semoga ada masa dan hayat lagi untuk terus update blog ni. :)

“It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.”

0 comments:

Post a Comment

 

Chenta Syahiera Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea