- See more at: https://jepunmari2.blogspot.com/p/cara-tukar.html#sthash.PrrPdanp.dpuf Chenta Syahiera: Selamat Jalan, Along.

2 Oct 2015

Selamat Jalan, Along.

Posted by scha syahiera at 16:58
Assalamualaikum wbt :)

Semalam 1 Oktober 2015, about 4am, my sister do wssapp me to inform that, my oldest brother died in an excident in Hulu Besut. Tangan terketar-ketar, that time tak tahu nak buat apa. Selepas solat Subuh, Ieyra menangis, sujud pada-Nya mohon diberi ketabahan. Tiada siapa yang Ieyra perlukan saat ini, hanya DIA. Dia bukan second choice, Dia bukan second most important, Dia priority. Kearana itu aku mencari dia. After 15minutes, baru call Umi untuk maklumkan, siap suruh Umi dengan Abah pergi rumah Ma (my second family angels). Ieyra tahu, keluarga sana pun terkejut melebihi diri Ieyra sendiri yang tiada hubungan darah pun. Semoga arwah Along ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. I just hope, Ma dengan Abah will be okey, we're always be here for both of you.

Apa yang paling Ieyra terkilan, Ieyra tak dapat balik untuk tengok Along untuk kali terakhir. Ieyra tak dapat berada dengan Ma, Abah & adik-beradik yang lain pada saat-saat begini. Maafkan Ieyra.

Tiada kata yang mampu diucapkan di sini, terbayang-bayang lagi macam mana kali pertama Ieyra boleh be friend dengan my sister, Faekah, i called her Kakak bcs she's three months older than me. We had two mom with same name Hasnah. Well, banyak persamaan di sini. I do love her and also her family. Be strong kakak, both of us, ORANG HARAPAN!! We do love you more.


0 comments:

Post a Comment

 

Chenta Syahiera Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea