- See more at: https://jepunmari2.blogspot.com/p/cara-tukar.html#sthash.PrrPdanp.dpuf Chenta Syahiera: Dilema

18 Apr 2015

Dilema

Posted by scha syahiera at 20:37
Assalamualaikum :)

Lama tak update blog comel ni. Suddenly, tonight rasa ada some idea untuk meluahkan yang ada di benak.

Pagi tadi, keluar outing dengan kakak-kakak senior di UMSKAL ni. Outing ke mana lagi kalau bukan ke 'bandar' Labuan ni. Ieyra takde apa pun nak beli kecuali electric multi cooker laa konon. Ieyra segan sebenarnya meminjam orang punya je. Electric pan sebelum ni hak milik sendirian berhad oleh Kak Wani, senior course Ieyra, merangkap roomater Ieyra. Btw, from now on, Ieyra dah boleh guna yang Ieyra beli tadi.

Multi cooker tu looks nice, boleh masak segala benda termasuk steam, pizza semua. Harga amat murah bagi Ieyra, RM109, so just grab one and bring it home! :)

Hampir dua bulan dok sini, macam-macam Ieyra belajar. Means, berdikari sepenuhnya. Masak, makan, minum takde sape nak ingatkan. Kalau dok kat rumah, mesti Encik Suami akan tanya, lepas tu ajak makan. Bila kat rumah Umi pulak, mesti Abah tanya dan suruh makan. Sebab tu gemuk dengan jayanya bila balik rumah. Once, ingat lagi masa balik cuti midterm hari tu, seminggu je pun. Berat terus naik dengan bangganya. Hope, dok Labuan ni makin kurus la Ieyra.

Seminggu dua ni stress dok fikir pasal pinjaman PTPTN. Permohonan diterima tapi duit tak bank in. Orang PTPTN cakap permohonan tak lulus. Oh, so sad! Ieyra betul-betul tak nak menyusahkan sesiapa bila melibatkan pembelajaran ni. Sekali fikir, mahu saja berhenti belajar hari ni jugak. But bila discuss dengan Encik Suami, dia memang tentang habis-habisan la. Tapi, Ieyra harap dia akan faham tentang rules Ieyra. But seriously, i want to quit!



“If I had a flower for every time I thought of you...I could walk through my garden forever.”

2 comments:

  1. Sabar2 .. Kalau ieyra x tehe penat nya beljar .. Mka ieyra akan menanggung peritnya kebodohan ... Tawakal pada allah ..

    ReplyDelete
  2. Hola Mr Funny weii. Dop sey doh. :(

    ReplyDelete

 

Chenta Syahiera Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea