- See more at: https://jepunmari2.blogspot.com/p/cara-tukar.html#sthash.PrrPdanp.dpuf Chenta Syahiera: Suamiku Romantik

3 Sep 2014

Suamiku Romantik

Posted by scha syahiera at 20:26
Assalamualaikum w.b.t. :)


So penat hari ni, dari pagi 7.10a.m terpaksa tunggu dekat Hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan although appointment Ieyra pukul9 pagi. Memang lama la kan kena tunggu. Terpaksa sebab Encik Suami tak ambik cuti coz nak save untuk Ieyra masa bersalin nanti. Dia hantar dalam pukul7, tunggu je laa kite ni kat situ.

Banyak ragam manusia yang Ieyra dapat tengok hari ni. Sempat bersembang dengan sorang mak cik yang sakit gigi jer, tpi disebabkan dia ada penyakit jnatung menjadikan sakit gigi itu complicated. Sampai kena warded untuk cabut gigi sebatang. Ngeri..! Then sembang dengan auntie-auntie cina kat situ. Sorang sakit lutut, sorang patah tangan. Umur 76 & 80 tahun but still look young and strong. Oh ya Allah. Ieyra nak jugak macam tu, nak tengok anak-anak membesar depan mata. Dapat cucu cicik dan seterusnya tu. :)

Bile dah pukul 8.31 pagi, Ieyra submit je Ieyra punye buku rekod mengandung kat front office tu. Dapat nombor 3007, tunggu pukul 9.10pagi, nombor Ieyra dipanggil. Masuk bilik satu, then macam biasa, doktor perempuan yang comel gitu, ada dua orang students yang dah final year dari Universiti Islam Antarabangsa (UIA). Dia scan then settle. Resultnye, my first child, boy then second tu tak dapat tengok sebab ada dalam keadaan sujud. Terharu jugak la tengok. Dia macam main-main muka dia walaupun keadaan sujud. Besarnya kuasa Allah S.W.T.

Dalam pukul10 dah siap, then tunggu Encik Suami datang pick me up. Oh, so lame..! Jenuh menunggu.

Ada satu lagi benda yang buatkan Ieyra terharu. Petang semalam, lepas balik je dari belajar memandu, Ieyra ajak Encik Suami pergi makan KFC. Ieyra yang belanja menggunakan duit dia jugak. Hehehek. :) Dia terus setuju, siap offer ajak nak pergi Sungai Kuantan lagi. Ieyra ape lagi, terus hooray la kan? Hahaha.
Sampai hampir Maghrib jugak kiteorang spend time dekat sungai tu. Ramai budak-budak sebaya Ieyra kot yang sedang syok berdating berpegang tangan bagai mengalahkan Ieyra yang dah kawin ni haa. Adoi, budak sekarang. Tepat pukul6.52 petang kiteorang bertolak bali. Sampai kat rumah dalam pukul7. 

Semalam, sebelum tido, ada sembang-sembang dengan Encik Suami. Suddenly, he told me :








"Dah, jom tidur. Jangan menangis-nangis pulak."
"Abang nak mintak satu je, kalau abang mati nanti jangan menangis-nangis, setakat mengalirkan air mata boleh la."


Air mata Ieyra menitis jugak la, dia nak tinggalkan Ieyra ke? Nak tinggalkan Ieyra when I start to love him for the rest of my life? Oh no.. I hope it doesn't happen. Inshaa Allah.


“So it's not gonna be easy. It's going to be really hard; we're gonna have to work at this everyday, but I want to do that because I want you. I want all of you, forever, everyday. You and me... everyday.”

0 comments:

Post a Comment

 

Chenta Syahiera Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea