- See more at: https://jepunmari2.blogspot.com/p/cara-tukar.html#sthash.PrrPdanp.dpuf Chenta Syahiera: My Twin Pregnancy : 28 Weeks

8 Sep 2014

My Twin Pregnancy : 28 Weeks

Posted by scha syahiera at 20:23
Assalamualaikum w.b.t. :)

Selamat pagi dan salam sejahtera kepada reader-reader sekalian. Hehe, bajet ramai je yang membaca. Macam dah lama tak update blog ni, rindu tapi takde masa laa. Eh, nampak bebenor menipunye. Ada je masa but, keadaan tak mengizinkan. Ye ke? Ye, betul-betul, tak main-main pun.

This week :

Welcome, sweet 28 weeks my twin pregnancy!

Happy, sometimes worry bukan apa. This week, I need to start counting for my baby punye pergerakan. Kalau dorg tak bergerak, Ieyra rasa pelik dan menggelabah tak tentu hala. But, through my reading, they(baby) usually take 20-30 minute for the to sleep in the day. Alhamdulillah, sehingga hari ni, baby-baby Ieyra tak pernah miss dari bergerak.

Pada minggu ke 28 jugak, kuku jari kaki dan tangan dah mula tumbuh, mata dia dah mula terbuka walaupun still lagi dalam rahim. Dorg dah boleh berinteraksi dengan orang-orang yang di luar rahim. Boleh bezakan sentuhan dan suara daripada ibu atau bapa. Menakjubkan ciptaan Allah S.W.T. Subhanallah!

Tapi, sekarang rasa little bit sakit perut bila dia menendang ke menyiku ke. Maybe sebab dia punye body dah makin besar. Tak heran la kan. Appointment doctor 1 Oktober pulak, mybe dapat tau kene bersalin normal atau caesarean. Macam ngeri je, menakutkan, betul tak? Ieyra pun takut sebenarnya tapi dikentalkan hati ni untuk tengok anak-anak Umi yang tersayang dalam rahim ni. Hehehek. :)

Now, tengah discuss dengan Encik Suami pasal kenduri akikah, Insha Allah bila dah cukup 7 hari umur baby-baby kami, terus nak buat kenduri akikah. Tuntutan agama, kan? Tapi, Ieyra plan nak buat cantik-cantik, anak pertama kan? Keeksaitedan tu melebih pulak. Backdrop kalau boleh nak yang macam ni je. Bunga-bunga kalo takde pun takpe, tapi kalo ada, best dan comel jugak kan? Haha.
Dah review pakej dengan pelamin dan buaian berendoi untuk akikah. Tapi setakat ni, macam nak DIY je pelamin tu. Beli kain semua, dah siap. Tapi takut luka tak sembuh lagi masa majlis, tak kan nak memanjat sana-sini pulak.

Ada banyak pilihan sebenarnya, tengok pic kat bawah ni. Ieyra pun rambang mata, alahai.





Bercadang nak buat candy buffet sikit, biasa la, sepupu sepapat Ieyra memang ramai yang keciknye. Terlalu ramai. Kalo ada candy buffet, dorg bleh main, makan sepuas hati. Tak kacau yang adult nak buat keje. Lagipun, Umi Ieyra tu memang tak suka rumah bersepah. So, sesuai sangat la kan?






Macam mana? Cute kan? Alahai, Insha Allah mampu buat sendiri sebab kalo booking untuk sewa, dalam RM700-RM900 jugak la.


Banyak jugak laa yang kena fikir untuk akikah. Doorgift, lauk-pauk, blablabla. Ieyra pun tak tau sebenarnya. Hahaha.




“There is nothing I would not do for those who are really my friends. I have no notion of loving people by halves, it is not my nature.”


0 comments:

Post a Comment

 

Chenta Syahiera Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea