- See more at: https://jepunmari2.blogspot.com/p/cara-tukar.html#sthash.PrrPdanp.dpuf Chenta Syahiera: Secebis Kenangan Yang Lalu

26 Sep 2013

Secebis Kenangan Yang Lalu

Posted by scha syahiera at 18:50
Hey Reader atau yang sempat singgah membaca entri yang dimilik dengan secara sah oleh Scha Syahiera ni. Haha. Cehhh..

Sehari dua ni nape rase sedih ek? Ieyra pun tak tau apa yang tak kena sekarang ni. Exactly right, bile depan member-member, roomates, I'm just okey, tapi dalam hati ni. Tah, kat sape Ieyra nak luahkan kat dunia ni? No ones understand me. :'( Pastu, petang tadi, boleh pulak air mata ni jatuh mase tengah solat. Khusyuk ke tu? Ieyra rase macam tak sebab lepas tu Ieyra solat balik. Actually, I miss my mum so much. Really miss her. Hati nak balik, tapi bile fikir keadaan family yang... tah laa. Tak tau nak cakap ape, memang nak balik dan pada mase yang same, tak nak balik. Perasaan Ieyra dah mengelirukan hati Ieyra sendiri.

Mum, I miss U damn much! :*

...................................................................................................................................................................

Dah habis sal family yang menyayat hati, haha.. ada ke menyayat hati. Macam tak balik sepuluh tahun lagak nye. Aishhh. Nak tau tak, Exam dah dekat. EXAM woi, bukan party ke funfair ke ape. EXAM final pulak tu, ketar lutut Ieyra di buatnye. Time-time exam macam ni laa, semakin banyak appointment dengan doktor yang terpaksa Ieyra hadiri for my sake jugak, kan? Memang for my sake, tapi pernah terfikir tak, bile ada appointment, automatically, Ieyra terpaksa skip kelas. Banyak kot, kelas yang kene skip, lecture la. Jarang appointment tu kene pada mase tutorial. So, masih dikira bernasib baik lagi la. Kalau kene whole day, memang naya Ieyra. Tak sempat kejaq, bak kata kawan kami dari Utara tanah air.

Nanti ada program pergi Singapore tau tak? Anjuran sape? Budak-budak yang Ieyra sayang sangat-sangat. Hahaha. Nakal. InshaAllah boleh join jugak. Mintak-mintak boleh laa. Lagi pun pasport dah ada, tunggu cop je kat sempadan. Haha. Macam biase. Seterusnya, Beijing dan Turki. See, banyak tempat yang tak boleh join. :'( Sedihhh. Semuanye sebab exam. Exam ni menyusahkan pelajar kan, name dah pelajar Ieyra oiii.

Bile tengok pic lame, terjumpa pic ni. Memang mengimbau kenangan lame, mase budak-budak dulu. Takde budak sangat, mase awal remaja dulu. Sekarang bile dah jadi bini orang ni, tak boleh macam-macam la. Haha. Bini ke? Gatal sangat nak ada pangkat tu. Belajar tak habis lagi. Dah, lupekan. Bile tengok pic ni, teringat pulak kat satu note yang Ieyra jupe dalam kotak hadiah mase aktiviti group diadakan.

Ieyra ler ni, edit je pun. :-p


Tempat Lepas Tension.

Comel, kan? Kalau boleh, macam nak pergi lagi walaupun untuk sekali. 


He’s not perfect. You aren’t either, and the two of you will never be perfect. But if he can make you laugh at least once, causes you to think twice, and if he admits to being human and making mistakes, hold onto him and give him the most you can. He isn’t going to quote poetry, he’s not thinking about you every moment, but he will give you a part of him that he knows you could break. Don’t hurt him, don’t change him, and don’t expect for more than he can give. Don’t analyze. Smile when he makes you happy, yell when he makes you mad, and miss him when he’s not there. Love hard when there is love to be had. Because perfect guys don’t exist, but there’s always one guy that is perfect for you.




We must get beyond passions, like a great work of art. In such miraculous harmony. We should learn to love each other so much to live outside of time… detached.

0 comments:

Post a Comment

 

Chenta Syahiera Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea